Smart home

Slimme gordijnen

Jaren geleden fantaseerde u er misschien over: een kopje koffie die automatisch wordt gezet nadat de wekker is afgegaan, het gazon dat tijdens een hittegolf bewaterd wordt en gordijnen die automatisch openen en sluiten. Door de komst van de Google Home, Google Assistant en slimme apparaten is dit niet langer een toekomstdroom maar werkelijkheid. We vertellen u graag meer over slimme gordijnen in uw thuisnetwerk

Wat zijn slimme gordijnen?

Slimme gordijnen zijn gekoppeld aan gemotoriseerde gordijnrails en zorgen ervoor dat een gordijn automatisch geopend en gesloten kan worden door het bedienen van de smartphone, het geven van een stemcommando of op een vast ingestelde tijd. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is de juiste slimme gordijnen, de Google Assistant of Google Home app op uw smartphone of tablet en een wifi-verbinding. 

Voordelen

De voordelen van slimme gordijnen

"Slimme gordijnen zijn een leuke gadget, maar hebben geen enkele toegevoegde waarde". Dat is misschien de eerste gedachte die bij u opkomt, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk een aantal voordelen die deze slimme gordijnen met zich meebrengen:

Kindvriendelijk

Het welbekende rolgordijn met het touwtje ernaast. Handig, maar ook interessant voor kleine kinderhandjes. Voor u het doorheeft, kan een kind verstrikt raken in zo’n touwtje met alle gevolgen van dien. Met een slim gordijn zijn er geen losse eindjes waardoor deze mogelijkheid een stuk veiliger en kindvriendelijker is. 

Minder belasting voor het gordijnen

Snel even het gordijn aan het touwtje omhoog trekken.. PATS! Het touw is geknapt. Door iedere dag de raambekleding handmatig te bedienen, vraagt dit veel belasting. Zonde want voordat u het weet gaat uw maandsalaris naar een nieuw rolgordijn.

Houd inbrekers buiten de deur

De koffers staan klaar, het is tijd om op vakantie te gaan! Misschien vraagt u de buurvrouw of een familielid om de plantjes water te geven of om af en toe de gordijnen te openen of sluiten. Dit laatste is vooral bedoeld om het huis bewoonbaar eruit te laten zien om op die manier ongenode gasten buiten de deur te houden.

Met slimme gordijnen is dat verleden tijd: u stelt in wanneer u de gordijnen wilt openen of sluiten of doet dit zelf op afstand. In combinatie met een beveiligingssysteem in huis maken inbrekers geen schijn van kans.

Energiebesparend

De gordijnen op het juiste manier openen en sluiten kan bijdragen aan energiebesparing. Gooi de boel open om meer zonlicht binnen te krijgen zodat lampen uit kunnen of verduister de boel op een warme zomerdag. Dat kan natuurlijk ook met de juiste ‘klassieke’ gordijnen, maar bij veranderende weersomstandigheden bent u niet altijd thuis. Bedien met uw smartphone op afstand de gordijnen en houd daarmee de hand op de klip. 

De gordijnen bedienen vanuit uw stoel

Zit u net met de laptop te werken aan de eettafel, schijnt de zon precies op uw scherm. Opstaan en de gordijnen dichtdoen is een fluitje van een cent, maar automatisch bedienen gaat nog nét wat sneller. Blijft u meer productief en wordt u minder afgeleid.

Profiteren van deze voordelen? Neem dan contact met ons op om gebruik te maken van slimme gordijnen in uw woning.

Hoe werkt het?

U kunt uw hele huis automatiseren, dit noemen we ook wel een thuisnetwerk of slim huis. Er zijn verschillende systemen beschikbaar om dit te doen, de meeste apparaten in Nederland werken met de Google Home techniek. De Google Home speaker is hiervan een bekend voorbeeld: door middel van stemcommando’s kunt u de bepaalde taken in huis automatisch laten uitvoeren. 

De elektrische gordijnen automatiseren

De elektrische gordijnen kunt u op datzelfde netwerk aansluiten. De rails kunnen verbonden worden met wifi waardoor de apparaten automatisch reageren op een taak of stemcommando. Naast rolgordijnen kunt u bijvoorbeeld ook overgordijnen of de luxaflex automatiseren.

Overige taken in huis automatiseren

Heeft u er genoeg van dat uw kinderen bij het verlaten van de ruimte nooit het licht uitdoen? Bent u uw vrije tijd in het weekend aan het opofferen aan het onderhouden van huis en tuin of wilt u graag langer thuis blijven wonen? Met de verschillende oplossingen in een slim huis hoeft u zich hier niet meer druk om te maken. Wij kunnen u helpen met de volgende zaken:

  • Verlichting: lichten die zich aanpassen aan het weer of het aantal gasten. Of koppel het aan uw audio-apparaten voor een optimale sfeerbeleving. 
  • Energiebeheer: lichten die automatisch uitgaan bij het verlaten van een ruimte of direct inzicht in uw energieverbruik. 
  • Slimme tuin: Een sproei-installatie die automatisch aanspringt op een zomerse dag of robotmaaiers die het gras automatisch voor u bijhouden.             
  • Beveiliging: toezicht in en rondom uw huis en direct meldingen op uw smartphone wanneer indringers in de buurt proberen te komen. 
  • Audio en tv: door middel van stemcommando’s automatisch Netflix opstarten of tijdslimieten voor kinderen op de tv zetten. 
  • Zelfstandig thuis: Ouderen die door middel van slimme technieken langer thuis kunnen blijven wonen en direct verbinding maken met mantelzorgers bij noodsituaties. 
  • Klimaat: Een optimale luchtvochtigheid in combinatie met de perfecte temperatuur. Gemakkelijk geregeld door middel van uw eigen dashboard op uw smartphone of tablet. 
  • Thuisnetwerk: Verschillende systemen met elkaar koppelen en in één overzicht alle toepassingen, die modulair zijn uit te breiden. 

Met deze verschillende toepassingen zorgt u ervoor dat u tijd en geld bespaart door het automatiseren van verschillende taken in huis. Op basis van uw behoeften maken we samen een plan op dat eventueel modulair is uit te breiden. Op die manier kunt u een start maken met huisautomatisering en wanneer het bevalt dit uitbreiden. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van domotica?

Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.
Waarom een smart home?
U wilt comfortabel en veilig wonen. Slimme technologie levert u veel gemak op en kan kosten besparen. Wij adviseren graag en deskundig!
Contact
Jacob Reviusstraat 56
7461ZP Rijssen
+31 (0)6 23 930 186
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Ten Voorde Smarthome. Alle rechten voorbehouden. | Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.