Mogelijkheden

Smart Home: slimme technologie
voor zorgeloos woongenot

Er zijn vele mogelijkheden; kies de oplossingen waar u zich prettig bij voelt

Zelfstandig thuis

Technologie kan u helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Als uw mobiliteit minder wordt, kunt u in een smart home bijna alles vanuit uw stoel regelen: verlichting, verwarming, ventilatie. U hoeft niet meer op te staan om een schakelaar in te drukken, temperatuur verandert u met een druk op uw telefoon of tablet. Dat maakt het leven weer iets makkelijker.

Veilig thuis

Doet u altijd open als er wordt aangebeld? Niet iedereen voor de deur heeft goede bedoelingen. En als u wat minder vaak in uw tuin bent, hoe weet u dan zeker dat daar alles rustig is? Met moderne technologie houdt u alles in en om uw woning onder controle en kunt u snel maatregelen nemen als zich incidenten voordoen. U heeft bovendien de zekerheid dat u zich ook niet nodeloos zorgen maakt.

Gezond thuis

Het smart home-systeem is uitstekend te koppelen met diverse zorgsystemen. U kunt met één druk op de knop verbinding maken met familie, mantelzorgers of instanties. Die kunnen u dan op afstand helpen of direct naar u toekomen. Hulp als dat nodig is, zonder dat dat ten koste gaat van uw privacy of comfort in huis. Bespreek uw wensen en wij zorgen dat het gerealiseerd wordt.
Zelfstandig thuis

Wat is er zoal mogelijk?

Domotica, huisautomatisering, smart home. Het zijn ingewikkelde termen voor een simpel idee: zorgen dat u zich thuis prettig voelt en zo lang mogelijk op uw vertrouwde plek kunt blijven wonen. Simpele handelingen die u vroeger moeiteloos deed, kosten nu misschien meer moeite. De technologie zorgt ervoor dat u de zaken in huis – verlichting, verwarming, beveiliging – makkelijk kunt regelen. Meestal vanuit uw stoel, met één druk op de knop, volgens een heel eenvoudig gebruikersmenu.

Gemak dient de mens

Er zijn mooie oplossingen om met minder inspanning nog steeds comfortabel en met alle bewegingsvrijheid thuis te wonen. U regelt eenvoudig dat een apparaat op vaste tijdstippen inschakelt – verlichting, verwarming, televisie. Sensoren kunnen registreren wanneer u naar uw slaapkamer gaat en openen de deur en doen de ene lamp uit en de andere aan. U kunt vanuit uw bed met één druk alle lampen beneden uitschakelen.

Zorg op afstand

U heeft geen regelmatige zorg nodig, maar wilt wel hulp bij calamiteiten. Een smart home-systeem kan gekoppeld worden met allerlei slimme zorgoplossingen. Zoals infrarood- of bewegingssensoren die zien of u gevallen bent, een bedmat die een signaal afgeeft, aansluiting op thuisalarmsysteem via een draagbare noodknop en een spraakverbinding met een meldcentrale. We installeren dat zorgvuldig en deskundig voor u.

Veilig gevoel

Via de intercom met camera ziet u wie er voor de deur staat en kunt u aangeven dat u eraan komt of dat u geen interesse heeft. Camera’s registreren of alles rustig is in uw tuin. U kunt met één druk op de knop een naaste, de thuiszorg of de politie inschakelen als dat nodig is. Een slimme rookmelder piept niet, maar vertelt duidelijk wat er aan de hand is. Zo hoeft u zich niet onnodig zorgen te maken.

Wilt u meer weten over hoe slimme technologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te wonen?

Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.

Zelfstandig
thuis

De mobiliteit van uzelf of uw ouders gaat achteruit. Dagelijks taken kosten meer energie en het wordt lastiger om alle klussen in en rondom huis bij te houden. Verhuizen naar een verzorgingstehuis is nog een stap te ver en dus bent u op zoek naar andere mogelijkheden. Met alle slimme apparaten van vandaag de dag is er gelukkig veel mogelijk, waardoor langer thuis wonen ineens binnen handbereik is.
Voordat we ingaan op de verschillende manieren waarop een huis slimmer gemaakt kan worden, leggen we eerst graag uit wat een slim huis precies is. In een slimme woning zijn bepaalde taken geautomatiseerd. Dat kan een simpele handeling zijn waarbij het licht automatisch aan- en uitgaat, tot een eigen, digitale tuinman. Met behulp van elektrische apparaten die verbonden zijn met wifi worden taken automatisch uitgevoerd.

De mogelijkheden
van een slimme woning

Er zijn oneindig veel mogelijkheden die ervoor zorgen dat u minder inspanning hoeft te leveren. Slimme apparatuur om langer zelfstandig te wonen biedt de volgende voordelen:

Veilig thuis

Houd ongenode gasten buiten de deur met slimme beveiliging. Gebruik bijvoorbeeld een deurbel met camera of schaf een alarmsysteem met sensoren aan die beweging detecteren. Vanaf uw smartphone of tablet kunt u zien wie er voor de deur staat en ze eventueel direct beantwoorden met een slimme deurbel. Gebruikt u bewegingssensoren en probeert iemand uw woning binnen te dringen? Dan wordt er direct alarm geslagen. Op die manier blijft u met een gerust hart langer zelfstandig thuis wonen. 

Zorg op afstand

Wilt u langer zelfstandig thuis blijven wonen? De bekende alarmknop wordt dan al snel om uw nek gehangen. Een handige uitkomst wanneer u onverhoopt een val maakt, maar tegelijkertijd geeft deze knop u een groot gevoel van afhankelijkheid. Dit kan gemakkelijker met slimme technologie. 

Door middel van stemcommando’s kunt u gelijk hulp inschakelen op afstand als dat nodig is. Maar dat is niet altijd mogelijk. Door middel van infraroodcamera’s en bewegingssensoren in huis kunnen (mantel)zorgers direct een melding krijgen wanneer u een val heeft gemaakt. Geen nood, uw privacy blijft gewaarborgd en de apparatuur is praktisch onzichtbaar in huis. Zo kunt u zorgeloos in uw huis blijven wonen met de juiste hulp op afstand voor noodgevallen. 

Minder inspanningen in en rondom huis

Verlichting die automatisch aan- en uitknipt bij het verlaten van een ruimte of de wasmachine die op een vast tijdstip wordt aangezet. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is de was in en uit de wasmachine te halen. Wanneer u overdag buitenshuis bent in de winter, wilt u graag in een verwarmde woning binnen komen. U kunt de verwarming automatisch instellen op een bepaalde tijd óf vanaf uw smartphone op afstand alvast de woonkamer verwarmen. 

Maar ook handelingen die meer tijd kosten, zoals het gazon gezond hzijn taken die u niet meer zelf hoeft uit te voeren met een slimme tuin. Met de juiste apparatuur zoals een robotstofmaaier- of sproeier blijft uw gazon kort en groen. Deze apparaten kunnen verbonden worden met uw thuisnetwerk en voeren hun taak op het juiste moment uit. Raast er een hittegolf over het land? De tuinsproeiers kunnen bij een bepaalde temperatuur automatisch aangezet worden en uw robotmaaier draaft iedere week braaf op om het gazon te kortwieken. Met een robotstofzuiger kunt u uw huis automatisch laten stofzuigen. Zonder dat u ook maar één vinger uitsteekt, kan er van de vloer af worden gegeten. 

Wilt u meer weten over hoe slimme technologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te wonen?

Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.

Slimme
apparaten

Naast het inzetten van slimme apparaten voor uw tuin kunnen wij u helpen om andere huishoudelijke klussen uit handen te nemen door middel van slimme apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een van de volgende zaken:
Waarom een smart home?
U wilt comfortabel en veilig wonen. Slimme technologie levert u veel gemak op en kan kosten besparen. Wij adviseren graag en deskundig!
Contact
Jacob Reviusstraat 56
7461ZP Rijssen
+31 (0)6 23 930 186
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Ten Voorde Smarthome. Alle rechten voorbehouden. | Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.