Mogelijkheden

Smart Home: slimme technologie
voor zorgeloos woongenot

Er zijn vele mogelijkheden; kies de oplossingen waar u zich prettig bij voelt

Intelligente
verlichting

Verlichting is zoveel meer dan alleen aan en uit. De verlichting kan zich bijvoorbeeld aanpassen aan het weer buiten. Een feestje of juist een moment van rust? Het licht past zich automatisch aan. Bent u niet thuis, dan simuleert uw verlichting uw aanwezigheid.

Uw eigen
lichtplan

U kunt elke ruimte, kamer en verdieping een eigen lichtprogramma en sfeer geven. U kunt verlichting automatisch laten starten op een bepaald tijdstip en die tijd past zich aan aan de seizoenen. U heeft altijd de juiste verlichting op het juiste moment.

Koppel licht
en apparatuur

U kunt eenvoudig de verlichting koppelen aan bijvoorbeeld uw audioapparatuur. Geconcentreerd aan het werk? Stel helder licht in met zachte achtergrondmuziek. Gasten over de vloer? De muziek mag iets harder, de lampen gedimd.
Verlichting

Wat is er zoal mogelijk?

Er is veel mogelijk met slimme verlichting. U kunt lampen draadloos en op afstand schakelen, scenario’s instellen die passen bij tijdstip, sfeer of weersomstandigheden, verlichting automatiseren en bedienen met een app. U kunt verlichting laten reageren op beweging of geluid: de toepassingen in een smart home zijn veelzijdig. Uiteraard kunt u ook voor een gedeelte van de woning kiezen voor smart home-verlichting of stapsgewijs de verlichting ‘verslimmen’. Uiteraard blijft de oude bediening ook gewoon nog functioneel. Wat zijn bijvoorbeeld uw mogelijkheden?

Verlichting in de nacht

Als u er ’s nachts uitgaat, wilt u geen fel licht. Met smart home-verlichting kunt u instellen dat als u even naar het toilet gaat of bij uw kind gaat kijken, de verlichting minder intens schijnt. Zo maakt u niemand onnodig wakker. U kunt bovendien dankzij bewegingssensoren het licht u laten volgen. Waar u bent, brandt licht. Verlaat u de gang of een kamer, dan gaat het licht automatisch uit.

Sfeerverlichting

Tijdens een gezellige avond, mag het licht misschien iets zachter. Of de plafondverlichting uit, de spotjes aan. Of u kijkt een mooie film. Dan wilt u wel graag de sfeer van een thuisbioscoop. Allerlei scenario’s zijn vooraf in te regelen. U kunt met één druk op de knop op uw app de juiste sfeerverlichting instellen.

Zuinig met energie

Kent u dat? Uw kind of uw partner heeft een kamer of verdieping verlaten, maar overal brandt nog licht. Dat is onnodig en zonde van de energiekosten. Waar u ook bent in huis, u ziet waar de lichten branden en kunt die moeiteloos uitschakelen. Ook als u naar bed gaat, kunt u via uw app de verlichting in het hele huis uitschakelen. Makkelijk en zeer energiezuinig.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van intelligente verlichting?
Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.

Smart home verlichting

Er ‘s nachts even uit voor een nachtelijk toiletbezoek, terwijl u de lichtknop in het donker lastig kunt vinden. De kinderen die in iedere ruimte de lichten aan laten staan, terwijl u de energierekening door het dak ziet gaan. Een te fel licht bij een romantische avond. Zomaar een greep uit een aantal standaard toepassingen van verlichting die gemakkelijker gemaakt kunnen worden.

De standaard lichtknop in huis die aan en uitgaat. Verlichting heeft zoveel meer mogelijkheden dan alleen deze simpele handeling: helaas doen we er (te) weinig mee. Door middel van smart home verlichting kunt u gemakkelijk uw lichten beheren zonder daar veel handelingen voor te doen. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden van deze intelligente verlichting of neem direct contact op voor de mogelijkheden.

Wat is smart home verlichting?

Een woning die duurzamer, veiliger en prettiger wordt om in te wonen. Dat is de definitie van een smart home. Smart home verlichting is hier een onderdeel van. Door middel van verschillende toepassingen kunt u de verlichting geautomatiseerd aanpassen aan uw wensen.

Toepassingen van smart home verlichting

We kennen allemaal de dimlichten: met een knop automatisch de lichten dimmen, afhankelijk van de sfeer. Gaat u voor romantisch, dan gaat het licht een standje lager. Wanneer u aan het werk bent, wilt u juist feller licht. Met smart home verlichting gaan we nog een stapje verder.

Andere slimme apparaten koppelen aan uw verlichting

Terwijl u het licht dimt via de iPad, start automatisch de afspeellijst ‘Dinner Music’ af op uw Spotify account via uw Google home. Lekker, ontspannen dineren. Lichten dimmen 2.0: u kunt namelijk ook apparaten koppelen aan uw verlichting en op uw tablet (of met een stemcommando) inschakelen.

Verlichting bedienen door middel van bewegingssensoren

U heeft al honderd keer gezegd tegen uw kinderen, maar het lijkt alsof deze boodschap voor dovemansoren is bedoeld. Iedere keer wanneer ze een kamer uitlopen, vergeten ze het licht uit te doen. Zonde voor uw portemonnee en niet erg duurzaam.

Door middel van lichtsensoren kunnen lichten automatisch aan- en uitgezet worden, bij het betreden van een bepaalde ruimte. Geen nood: het licht springt niet ineens midden in de nacht aan wanneer u op de slaapkamer bent. Door het instellen van een nachtklok kunt u bijvoorbeeld zelf kiezen wanneer dit geldt. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk het licht daarnaast handmatig te bedienen.

Naast beweging, is het ook mogelijk om het licht aan te passen aan geluid, tijdstip en seizoen. Als u er ‘s nachts uit moet voor een toiletbezoek, hoeft u niet meer te zoeken naar de lichtknop op de badkamer én kunt u de mate van felheid aanpassen aan dit specifieke tijdstip. Ook kunt u de verlichting met uw stem aanpassen: ideaal als u uw handen vol heeft, of minder mobiel bent.

Uw eigen lichtplan samenstellen

Bovengenoemde toepassingen zijn slechts de top van de ijsberg. Er komen steeds meer producten en nieuwe technieken bij om uw huis slimmer te maken. Mocht u behoefte hebben aan een specifieke oplossing die niet genoemd is, laat het dan gerust weten. Ook wanneer er nog geen product voor is, kunnen wij dit desgewenst voor u ontwikkelen.

Kosten voor een huis met slimme verlichting

Wanneer u verschillende apparaten bezit die werken met de smart home techniek, kunnen deze gekoppeld worden. Bij verouderde modellen of bij het missen ervan, zal dit aangeschaft moeten worden. Omdat er verschillende factoren zijn waarmee rekening moet gehouden worden bij het maken van een smart home, kunnen we geen vaste prijzen geven.

Daarnaast hebben deze apparaten regelmatig updates nodig. Omdat ze werken met een netwerkverbinding, kunnen deze automatisch en op afstand gedaan worden. Wij kunnen, op basis van uw behoeften, hier een totaalpakket voor samenstellen.

Waarom een smart home?
U wilt comfortabel en veilig wonen. Slimme technologie levert u veel gemak op en kan kosten besparen. Wij adviseren graag en deskundig!
Contact
Jacob Reviusstraat 56
7461ZP Rijssen
+31 (0)6 23 930 186
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Ten Voorde Smarthome. Alle rechten voorbehouden. | Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.