Mogelijkheden

Smart Home: slimme technologie
voor zorgeloos woongenot

Er zijn vele mogelijkheden; kies de oplossingen waar u zich prettig bij voelt

Thuisnetwerk

Veel apparaten en installaties in huis communiceren met elkaar. In een smart home reageert apparatuur op data uit sensoren en op centrale aansturing vanuit één dashboard. Ten Voorde Smart Home zorgt voor een solide en beveiligd thuisnetwerk dat datauitwisseling ongestoord ondersteunt en ontoegankelijk is voor onbevoegden.

Modulair uitbreiden

Het basisnetwerk is ingericht om systemen te koppelen en toe te voegen. Dat betekent dat u bijvoorbeeld kunt starten met een beveiligingssysteem en stapsgewijs nieuwe toepassingen kunt verbinden met de centrale server. Zo kunt u in uw eigen tempo toewerken naar een steeds slimmere woning.

Controle in handen

Uw smartphone of tablet is uw dashboard om uw hele huis te monitoren en besturen. Met een beweging van uw vinger over het scherm (of in een gesprek met de chatrobot) past u temperatuur, muziek, beveiliging, verlichting of tuinbesproeiing moeiteloos aan. U heeft, overal en altijd, de volledige regie over uw slimme woning.
Thuisnetwerk

Wat is er zoal mogelijk?

Domotica en huisautomatisering brengen technologie samen. De basis daarvoor is een solide thuisnetwerk, dat gegevens uitwisselt en commando’s verstuurt. Zo is het ook mogelijk om functies zelfstandig te laten uitvoeren. Ten Voorde Smart Home realiseert een betrouwbaar en veilig netwerk dat u onbezorgd laat genieten van de voordelen van uw slimme woning.

Draadloos contact

Draadloos schakelen is een logische stap in een comfortabel, centraal te bedienen slimme woning. U kunt draadloze schakelaars voor verwarming, verlichting en andere functie overal plaatsen, zonder dat er freeswerk voor de bedrading nodig is. Dat scheelt tijd, stof en kosten.

Intelligentie toevoegen

Als uw basisnetwerk goed is, kunt u eenvoudig steeds meer toepassingen en intelligentie toevoegen. Via uw dashboard of tablet kunt u centraal vanaf elke plek (in de wereld) apparaten en installaties besturen.

Digitale verbinding

Het netwerk is er niet alleen voor de apparaten, u wilt zelf ook de voordelen van een veilig en dekkend netwerk. Ten Voorde Smart Home installeert voor u een WiFi-netwerk dat overal in huis snel en stabiel is. Ook voor de audio in het huis regelen we – netjes, deskundig en kostenefficiënt – de ongestoorde verbinding.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een thuisnetwerk?

Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.

Thuisnetwerk

Uw verwarming die automatisch aanspringt wanneer het buiten kouder wordt. De wasmachine die gaat draaien op een vast tijdstip. De robot stofzuiger die ‘s ochtends zelf begint aan het dagelijkse stof rondje over de vloer en de grasmaaier die het gras bijhoudt zodra de grassprieten omhoog springen.
Een huishouden runnen kost tijd. De kinderen op tijd naar school brengen, pendelen tussen sportclubs en de hele dag rennen op uw werk. Zodra u thuis komt staat er ook nog een hoop werk op u te wachten. Met een thuisnetwerk zorgt u ervoor dat bepaalde taken uit handen worden genomen waardoor u aangenaam thuis komt en u vervelende klusjes niet meer zelf hoeft uit te voeren.

Wat is een thuisnetwerk? Huisautomatisering

In een thuisnetwerk werken apparaten samen die op basis van een internetverbinding samenwerken. Op deze manier worden processen thuis geautomatiseerd.
Dit wordt ook wel ‘domotica’ genoemd. Dit is een samentrekking van de term “domus” (huis) en “tica” (toegepaste wetenschap). Door de vogelvlucht van elektrische apparaten die kunnen communiceren via internet (zoals de Google Smart Home) wordt huisautomatisering ineens erg populair.

Mogelijkheden op het gebied van (huis) automatisering

Vanuit één centraal dashboard worden de verschillende apparaten in en rondom huis met elkaar verbonden. Vanaf uw luie stoel kunt u de verwarming aanzetten, de lichten dimmen en de wasmachine laten draaien. Maar u kunt nog een stap verder gaan door alles te laten automatiseren op basis van omstandigheden. Wat dacht u ervan om de tuinsproeiers automatisch uw gazon te laten sproeien wanneer er een hittegolf over het land trekt? Of lampen die automatisch aanspringen wanneer u een ruimte betreedt? Dit is slechts een fractie van wat er mogelijk is op het gebied van domotica en huisautomatisering. Voor de volgende toepassingen is het mogelijk om dit aan te sluiten op uw thuisnetwerk:
Staat uw wens er niet tussen? Wij denken graag met u mee of ontwikkelen zelf apparaten om tegemoet te komen aan uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen voor huisautomatisering te bespreken.

Uw thuisnetwerk modulair uitbreiden

Afhankelijk van de toepassingen kunt u de verschillende apparaten kiezen. Uw tablet of smartphone kunnen dienen als dashboard waarmee u uw eigen huisnetwerk gemakkelijk bedient. Heeft u al een Google Smarthome? Dan kunt u deze ook koppelen. Naast uw dashboard kunt u dan bijvoorbeeld ook door middel van stemcommando’s bepaalde taken in huis laten uitvoeren.
Stofzuigers, tuinsproeiers, slimme deurbellen en lampen: deze moeten via een wifi-verbinding kunnen communiceren. Bij het creëren van een op maat gemaakt plan adviseren wij u over de verschillende toepassingen en apparaten die hiervoor benodigd zijn. Wij brengen uw wensen in kaart, zorgen voor de juiste apparatuur en zorgen dat alles naar behoren werkt. Zo kunt u onbezorgd gebruik maken van deze nieuwste technologieën.

Uw thuisnetwerk modulair uitbreiden

Huisautomatisering brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat u meer woonplezier heeft, minder tijd kwijt bent aan vervelende klussen en met een veiliger gevoel in uw eigen huis woont. Dat betekent echter niet dat u meteen alle ruimtes van het huis moet aanpakken. Start bijvoorbeeld met het slim inrichten van een ruimte en breid langzaam uit. Op die manier kunt u wennen aan deze nieuwe manier van wonen. Zodra het netwerk staat, kunnen er op een later moment nog apparaten toegevoegd worden.
Doordat alle apparaten communiceren door middel van een internetverbinding, kunt u uw apparaten overal ter wereld bedienen. Terwijl u op vakantie bent hoeft u dus niet meer de buurvrouw te vragen om het gazon te besproeien, dit kan automatisch worden ingesteld. Zet de lichten af en toe aan en uit om buitenstaanders het idee te geven dat er activiteit plaatsvindt in huis. Ongewenste figuren aan de deur? Met een slimme deurbel kunt u de gasten zien en direct via de intercom beantwoorden. Veilig, efficiënt en gemakkelijk. Ook als u er even tussenuit bent.
Waarom een smart home?
U wilt comfortabel en veilig wonen. Slimme technologie levert u veel gemak op en kan kosten besparen. Wij adviseren graag en deskundig!
Contact
Jacob Reviusstraat 56
7461ZP Rijssen
+31 (0)6 23 930 186
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Ten Voorde Smarthome. Alle rechten voorbehouden. | Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.