Mogelijkheden

Smart Home: slimme technologie
voor zorgeloos woongenot

Er zijn vele mogelijkheden; kies de oplossingen waar u zich prettig bij voelt

De slimme tuin

Een slimme tuin kan veel zelf regelen. De sproei-installatie werkt automatisch volgens een programma, maar kan ook gekoppeld worden aan een weer-app. Regen op komst? Dan hoeft er niet gesproeid te worden. Tuinverlichting kan de bewoners volgen en gewenste gasten verwelkomen bij binnenkomst.

Minder werk, meer plezier

Robotmaaiers die zelfstandig het gras bijhouden, de besproeiing afgestemd op de waterbehoefte van de verschillende gewassen. De luchtkwaliteit wordt continu gemonitord voor de beste groeiomstandigheden. Zo is uw tuin niet alleen slim, maar altijd gezond en mooi verzorgd, zonder veel werk.

Veilig en ongestoord

Uw tuin is onderdeel van uw persoonlijke leefomgeving, daar wilt u geen ongenode gasten. De beveiliging van uw tuin met camera’s en een gecontroleerde en op afstand bestuurde toegangspoort maken geïntegreerd deel uit van uw alarmsysteem, evenals de bewegingssensoren en springlampen die indringers in het volle licht zetten.
Slimme tuin

Wat is er zoal mogelijk?

Een tuin mooi en gezond houden, kost tijd, werk en vraagt om kennis. Veel taken kunt u aan de slimme tuin zelf overlaten. Sproeien als het nodig is, het gazon mooi strak houden, de verschillende hoeken van de tuin specifieke verzorging geven, verlichting instellen om op het juiste moment zichtbaarheid en sfeer te creëren, op afstand toegang geven aan genode gasten. Een slimme tuin kan een comfortabel onderdeel zijn van uw smart home-systeem.

Perfect gazon

Grasmaaien is niet ieders favoriete werk. Met gecontroleerde robotmaaiers kunt u dat heel eenvoudig automatiseren. Laat de maaier zijn werk doen als u niet thuis bent, op de dag en het tijdstip dat dat het beste uitkomt. Geen lawaai in de tuin en altijd een strak, versgemaaid gazon dat u geen enkele moeite of tijd meer kost.

Tijdige besproeiing

Uw gazon, planten en bomen hebben geregeld water nodig. Niet overal even veel en even vaak. U kunt via uw app gemakkelijk de juiste besproeiing voor elk onderdeel van de tuin instellen. Bovendien kunt u uw programma koppelen aan een weerapp. Is er tijd regen op komst, dan kan de geplande sproeibeurt overgeslagen worden. Komt er een droge periode aan, dan zorgt het systeem voor voldoende bewatering om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

De juiste sfeer

De juiste verlichting in de tuin zorgt voor sfeer. U kunt eenvoudig bepaalde lichtplannen instellen voor verschillende momenten en gelegenheden. Dankzij bewegingssensoren brandt de verlichting waar u en uw gasten zijn. Geen onnodige verlichting en niet ongewenst in het donker. Dat is sfeervol en energiezuinig.

De veilige tuin

Een slimme tuin is ook een veilige tuin. Het beveiligingssysteem houdt uw tuin tot in de verre hoeken in de gaten en meldt direct ongewenste bewegingen. Verlichting en toegangspoorten kunt u op afstand monitoren en bedienen om genode gasten welkom te heten en binnen te laten en ongenode gasten te signaleren en weren.

Zwemwater onder controle

Als u een zwembad heeft, wilt u de watertemperatuur onder controle houden. Afgestemd op de buitentemperatuur en de weersomstandigheden, altijd perfect zwemwater. De waterpomp en verwarming zijn gekoppeld met de buitentemperatuursensor. Zo kunt u ongezien een duik nemen in uw eigen zwembad. En bent u een tijdje afwezig, dan verlaagt u eenvoudig de temperatuur om energiekosten te besparen. Het systeem regelt ook dat bij thuiskomst, het water weer aangenaam is.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een slimme tuin?

Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.

Slimme
tuin

Uw tuin is uw grote trots. Een grote groene grasmat, bezaaid met bloemen of juist een strak afgewerkt exemplaar. De kinderen kunnen lekker ravotten in de tuin en op warme zomeravonden drinkt u hier graag een glaasje wijn en barbecuet u regelmatig met vrienden. Uw tuin zou zo uit een inspiratie-magazine kunnen komen, maar het vergt dan ook aardig wat onderhoud.
Het gras moet regelmatig gemaaid worden en die felle, groene kleur is alleen zo mooi omdat u deze tijdens warme zomer regelmatig sproeit. U offert regelmatig een vrij weekend op om uw tuin te onderhouden en ziet dat graag anders. Dit moet makkelijker kunnen. Maar hoe?

Maak van
uw tuin een
slimme tuin

Tuinsproeiers die op de juiste momenten het gras voorzien van water, de robotgrasmaaier die uw gazon maait, verlichting die automatisch aanspringt door middel van bewegingssensoren en camera’s die ongenode gasten afschrikken. Het lijkt alsof u het script leest van een science-fiction film. Niets is minder waar: de slimme tuin is niet de tuin van morgen, maar van vandaag! Wij helpen er graag mee om bepaalde klussen te automatiseren waardoor u uw woongenot vergroot en de woonlasten verlaagt.

Je tuin automatisch water geven met een slimme sproeier

U bent op vakantie en er breekt een hittegolf uit in Nederland. Snel de buurman bellen: u wilt natuurlijk niet dat uw groene gazon verandert in een dorre hooiberg. De buurman is misschien net een dagje weg of vergeet net dat ene hoekje in de tuin mee te nemen. Niet ideaal. Gelukkig kunt u door middel van een slimme sproeier of slimme tuinslang uw tuin automatisch voorzien van water. Dit kunt u handmatig instellen, maar gaat ook automatisch. Op gezette tijden en zelfs gekoppeld aan het weer! Stijgt het kwik en heeft het al dagen niet geregend? De slimme sproeier is hierop voorbereid en voorziet uw gazon van voldoende water. Zo kunt u onbezorgd genieten op uw vakantiebestemming.

Altijd een mooi gazon met een slimme robot grasmaaier

Een klein gazon is nog wel zelf bij te houden. Maar wanneer u een flinke grasmat achter uw huis heeft liggen, neemt dit flink wat tijd in beslag. Een alternatief is kunstgras, maar over deze kunstmatige grasmatten wordt in verband met gezondheid de laatste jaren grote vraagtekens gezet. Daarnaast is er niets zo lekker als de geur van versgemaaid gras op een zonnige lentedag.

Het maaien van een grasveld is niet zo gemakkelijk als het lijkt: wanneer er niet in lange, rechte banen wordt gemaaid, kan het een zooitje ongeregeld worden. Het is een tijdrovend en secuur klusje. Deze problemen kunnen direct worden opgelost met een slimme grasmaaier. Een robot grasmaaier kan op gezette tijden óf op basis van het weer het gazon bijhouden. Op zonnige dagen groeit gras namelijk een stuk sneller. Zo voorkomt u dat uw gazon verandert in een tuin vol met wildgroei.

Beveilig uw tuin tegen ongenode gasten met slimme tuinverlichting

De nachtmerrie van iedere huisbezitter: een inbraak. Spullen die gestolen worden zijn dan uw minste zorg. Het gevoel dat er een indringer is geweest zorgt ervoor dat u zich minder veilig voelt in uw eigen huis. Terwijl dat juist dé veilige haven moet zijn in uw leven. U wilt uzelf en uw gezin ten koste van alles veiligheid bieden. Hoewel er nooit garanties zijn, zijn er wel een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om de kans op een inbraak te verkleinen.

Slimme tuinverlichting

Lampen met bewegingssensoren die automatisch aan- en uitspringen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Het schrikt ongenode gasten af. Hierdoor denkt een inbreker nog wel 2x na voordat er wordt ingebroken. Daarnaast is het in het donker prettig dat er een lamp aanspringt, wanneer u ‘s avonds of ‘s nachts thuis komt én het verwelkomt uw eigen gasten.

Camera’s en andere slimme systemen

Naast slimme verlichting, zijn er nog andere manieren om uw tuin en huis verder te beveiligen. Denk aan camera’s in uw tuin, slimme deurbellen en op afstand bestuurbare toegangspoorten.

Andere manieren om uw slimme tuin te voorzien van de laatste snufjes

Een vleesthermometer met bluetooth die u een seintje geeft als uw barbecue-vlees gaar is? Een wijnkoeler op wifi waardoor uw wijnflessen niet nat worden van het smeltijs?
Sensoren in de tuin plaatsen die bepaalde acties uitvoeren op basis van weertype, luchtvochtigheid of tijd van de dag? Alles is mogelijk met een slimme tuin! De vraag is waar u het meeste tijd mee kwijt bent en hoe het u helpt in de dagelijkse klussen.

Slimme
apparaten

Naast het inzetten van slimme apparaten voor uw tuin kunnen wij u helpen om andere huishoudelijke klussen uit handen te nemen door middel van slimme apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een van de volgende zaken:
Waarom een smart home?
U wilt comfortabel en veilig wonen. Slimme technologie levert u veel gemak op en kan kosten besparen. Wij adviseren graag en deskundig!
Contact
Jacob Reviusstraat 56
7461ZP Rijssen
+31 (0)6 23 930 186
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Ten Voorde Smarthome. Alle rechten voorbehouden. | Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.