FAQ

Veel gestelde vragen

Zit het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wat is domotica?
Met domotica (of huisautomatisering of smart home) wordt in het algemeen de technologie bedoeld die in huis wordt gebruikt om handelingen te vergemakkelijken of automatiseren. Dat kan van alles zijn: van draadloze lichtschakelaars die centraal aangestuurd worden, een slimme deurbel met intercom tot en met een bijna alles omvattende, compleet geïntegreerde installatie voor een woning. Het verbindt digitale technologie met installatietechniek.
Wat zijn de kosten van een smart home-systeem?

Daar is in zijn algemeenheid weinig over te zeggen. Dat hangt uiteraard volledig af van de wensen van de bewoner – in de reikwijdte van de installatie en het gewenste kwaliteitsniveau. Voor een gerichte prijsindicatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Is mijn systeem niet na een tijdje verouderd?
Het grote voordeel van digitale toepassingen is dat de besturing periodiek en op afstand geüpdatet kunnen worden. Zo blijven oplossingen gedurende lange tijd actueel en functioneel. Ten Voorde Smart Home zorgt ervoor dat alle geleverde installaties zo actueel mogelijk blijven. Dat is onderdeel van onze service.
Kan ik mijn eigen (alarm)systeem koppelen?
In principe zijn eigen systemen prima te koppelen met een centraal smart home-systeem. Dat is wel enigszins afhankelijke van de leeftijd en kwaliteit van het eigen systeem. Gedateerde systemen zijn vaak moeilijk te koppelen zonder meerwerk en zonder de storingsgevoeligheid te vergroten. De keuze zou kunnen zijn om het systeem toch te vervangen of het als afzonderlijk alarm te laten bestaan.
Waarom is een smart home-systeem energiezuinig?
Het systeem zorgt ervoor dat er slim en gepast wordt omgegaan met energie. Omdat er altijd inzicht is en duidelijk is of bepaalde verlichting, verwarming of apparatuur ingeschakeld moet zijn, wordt voorkomen dat er nodeloos energie wordt verbruikt. In een huis zonder centraal systeem komt het geregeld voor dat onnodig de lampen blijven branden, verwarming loeit of apparatuur aanblijft. Dat kost op jaarbasis veel energie.
Zijn mijn gegevens veilig bij Ten Voorde?
Zowel bij het persoonlijk contact als bij het beheer van de systemen gaan wij uiterst vertrouwelijk om met uw gegevens. We gebruiken uw data uitsluitend functioneel, om de optimale werking van uw smart home-systeem te garanderen en u de juiste service te bieden. Daarnaast voldoen wij wat betreft privacy uiteraard aan de AVG.

Mogelijkheden

Wat is een slimme tuin?
Met een slimme tuin bedoelen we een tuin die, na het inregelen van uw wensen en voorkeuren, zelfstandig een aantal taken uitvoert. Bijvoorbeeld het sproeien van de tuin, niet alleen aangepast aan de seizoenen, maar ook aan de actuele weersverwachtingen. Of een tuin die via sensoren weet of er iemand in de tuin is en dan de verlichting daarop aanpast. Ook robotmaaiers kunnen zonder dat u daarvoor iets hoeft te doen zorgen dat het gras fris gemaaid blijft.
Kan ik het internetgebruik van mijn kinderen limiteren?
Het is mogelijk om een alarm in te stellen dat uw kinderen een seintje geeft als ze te lang op hun smartphone, tablet of computer zitten. Het kan ook een idee zijn om de WiFi-router of -versterker een tijdslimiet mee te geven, waarna deze automatisch uitschakelt.
Kan ik instellingen van de verlichting makkelijk aanpassen?
Er kunnen verschillende lichtplannen en -programma’s ingesteld worden via uw dashboard. Maar u heeft vervolgens uiteraard altijd de mogelijkheid om dat aan te passen of alleen even een lampje bij te schakelen of uit te doen. U blijft altijd de baas van een smart home.
Kan ik de instelling van de verwarming makkelijk aanpassen?
De verwarming kan ingesteld worden om een temperatuur op bepaalde tijden en in bepaalde omstandigheden te wijzigen. Bijvoorbeeld als u een dagje vrij bent of thuis werkt of als u op vakantie bent. Maar welk schema ook actueel is, u kunt op elk moment de instelling naar wens aanpassen. U bent altijd de baas van uw smart home.
Is de beveiligingsinstallatie gekoppeld aan een meldkamer?
Het beveiligingssysteem van Ten Voorde Smart Home is niet gekoppeld aan een meldkamer. Ons systeem rapporteert aan u waar u ook bent en kan op uw locatie een alarmsignaal afgeven. De opvolging is vervolgens aan u. Wilt u wel de koppeling met een meldkamer, dan is het verstandig om dat alarmsysteem separaat van het smart home-systeem te houden. Bij een gecertificeerd alarmsysteem kunnen bovendien aanvullende eisen gelden. Zo is het vanuit regelgeving niet altijd toegestaan om dit op afstand te bedienen en dus te koppelen met domotica.
Zijn de beveiligingscamera’s draadloos?
Ten Voorde Smart Home kiest uit principe voor bedrade beveiligingscamera’s. Die zijn namelijk het minst gevoelig voor storingen. Bovendien is de hoeveelheid data die een camera verstuurt tegenwoordig zo groot, dat dat een enorm beslag legt op de beschikbare bandbreedte, waarbij complete en ongestoorde ontvangst nog steeds niet gegarandeerd is.
Waarom zou ik niet zelf bij de bouwmarkt een beveiligingsset en slimme deurbel kopen?
Dat kan natuurlijk ook. Er zijn in alle prijsklassen diverse sets en apparaatjes te koop. Als u die goed en vakkundig installeert, heeft u in de regel een prima, losse, oplossing. Maar wilt u meerdere oplossingen met elkaar verbinden, zonder storingen en netjes weggewerkt? Kiest u echt voor gemak en veiligheid op professioneel niveau? Wilt u inzicht in gebruik en energieverbruik? Dan is het advies en de installatie van een specialist als Ten Voorde Smart Home wel aan te bevelen.
Ontwikkelt Ten Voorde ook eigen oplossingen?
Eigenlijk is elke opdracht een eigen oplossing. Wij maken gebruik van bestaande, bewezen technologieën en oplossingen, maar passen die in elke situatie op een unieke manier toe. Elke woning is anders, elke bewoner heeft andere wensen. We denken mee over de beste oplossing en is er nog geen oplossing, dan ontwikkelen we die zelf. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld een communicerende brievenbus geïnstalleerd, die een seintje geeft als de post is bezorgd.
Is een smart home niet heel ingewikkeld?
Om een systeem zonder storingen, vlekkeloos te laten functioneren; daar komt wel programmeerwerk bij kijken. Maar dat werk is juist bedoeld om het voor bewoners zo eenvoudig mogelijk in gebruik te maken. Een smart home-systeem maakt het leven in huis vooral makkelijker en comfortabeler. Eenmaal geïnstalleerd, vergen de installaties en apparaten veel minder tijd en aandacht en heeft u voortdurend inzicht.
Hoe kan het systeem reageren op de weersomstandigheden?
Rolluiken, zonwering, tuinsproeiers, ventilatie, verwarming en verlichting; ze kunnen allemaal in actie komen (of juist niet) bij bepaalde weersomstandigheden. Die actie wordt soms getriggerd door sensoren (die bijvoorbeeld regen, wind of temperatuur monitoren). Het is ook mogelijk om een koppeling te maken met een weer-app. Het verwachte weer leidt dan weer tot actie of uitstel van actie, zoals tuinsproeiers die niet aangaan als later op de dag regen wordt verwacht.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een smart home?

Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.
Waarom een smart home?
U wilt comfortabel en veilig wonen. Slimme technologie levert u veel gemak op en kan kosten besparen. Wij adviseren graag en deskundig!
Contact
Jacob Reviusstraat 56
7461ZP Rijssen
+31 (0)6 23 930 186
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Ten Voorde Smarthome. Alle rechten voorbehouden. | Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.