Domotica

Wat is domotica?

In een thuisnetwerk werken apparaten samen op basis van een internetverbinding. Dit wordt ook wel ‘domotica’ genoemd. Een domotica-systeem zorgt ervoor dat processen thuis worden geautomatiseerd. “Domotica” is een samentrekking van de term “domus” (huis) en “tica” (toegepaste wetenschap). Door de toename van elektrische apparaten die kunnen communiceren via internet (zoals de Google Smart Home) heeft huisautomatisering een vogelvlucht gemaakt in populariteit.
Wat is er zoal mogelijk?

Domotica in huis

Voor verschillende toepassingen bieden wij oplossingen voor domotica in huis. Wij vertellen u graag meer over de verschillende oplossingen die domotica biedt.

Verlichting

Bij een nachtelijk toiletbezoek bent u op zoek naar de lichtknop, maar u kunt ‘m niet vinden. De kinderen die bij het verlaten van de ruimte de lichten structureel aan laten staan. Een greep uit irritaties die verleden tijd zijn met slimme verlichting. De lichten kunnen zich aanpassen op beweging, specifieke tijd, het weer of het aantal gasten. Of koppel het aan uw audio-apparatuur: laat de lichten automatisch dimmen bij romantische muziek voor een optimale sfeerbeleving.

Energiebeheer

Nooit meer lichten die aan blijven staan. De wasmachine die draait op de goedkoopste uren van de dag. Zonweringen die automatisch open gaan of sluiten om het juiste licht binnen te halen en altijd en overal inzicht in uw energiebeheer met een handig dashboard op uw tablet of smartphone. Bespaar geld en energie met slimme oplossingen.

Slimme tuin

Het gras dat in een oogwenk geler kleurt dan een Afrikaanse savanne op een hete zomerdag. Even vergeten te sproeien en u bent te laat. Met een automatische sproei-installatie zorgt u ervoor dat deze begint te sproeien op basis van het weer. Of wat dacht u van het gras dat groeit als kool wanneer zon en regen elkaar constant afwisselen? De automatische robotmaaier doet het werk voor u, zodat u kunt genieten van uw tuin in de zomer.

Beveiliging

Ongenode gasten maken geen schijn van kans met slimme beveiligingsapparatuur. Schakel op afstand uw lichten aan of uit wanneer u ziet dat er indringers in de buurt zijn. Ontvang automatisch een melding wanneer er beweging in of rondom uw huis wordt gedetecteerd of beantwoord de slimme deurbel op afstand.

Audio en tv

Door middel van stemcommando’s automatisch Netflix opstarten of tijdslimieten voor kinderen op de tv zetten. Koppel uw audio en tv aan uw verlichting of bedien ze automatisch vanaf uw smartphone of tablet.

Zelfstandig thuis

Zelfstandig thuis wonen kan flink wat obstakels met zich meebrengen op latere leeftijd. De wendbaarheid wordt minder, een ongeluk zit in een klein hoekje en een val kan desastreuze gevolgen hebben. Een verzorgingstehuis of alarmknop om de nek is echter een stap te ver. Een (bijna) onzichtbare hulp die altijd in de buurt is, is de ideale oplossing. Automatisch verbinding maken door stemcommando’s met mantelzorgers of bewegingssensoren die contactpersonen automatisch informeren bij een val, maken het langer thuis wonen een stuk aangenamer.

Klimaatbeheersing

Niet de verwarming de hele dag aan laten staan om op die manier ‘s avonds thuis te komen in een verwarmd huis, maar deze automatisch aanzetten op het moment dat het echt nodig is. Nooit meer elekrtische schokken van de deurklinken in de winter als gevolg van een te lage luchtvochtigheid. Door de ideale luchtvochtigheid te combineren met de perfecte temperatuur kunt u thuis optimaal genieten, mét beheersing van energiekosten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van domotica?

Neem contact op! Wij komen graag langs voor een deskundig en vrijblijvend advies.

De voordelen
van domotica

Het sproeien van de tuin wanneer het droog wordt. Snel nog even stofzuigen voordat de visite langskomt of de beveiliging in en rondom uw huis verhogen. Domotica heeft verschillende toepassingen en zorgt ervoor dat u minder tijd kwijt bent aan dagelijkse handelingen, het biedt meer comfort in huis en zorgt ervoor dat u zich veiliger voelt.

De voordelen van domotica in huis 

  • Minder tijd aan dagelijkse taken in en rondom huis 
  • Meer comfort in huis
  • Een veiliger gevoel thuis

Welke slimme apparaten heb ik nodig?

Afhankelijk van de domotica-toepassingen en wensen die u heeft in huis, heeft u bepaalde apparaten nodig. Alle apparaten dienen verbinding te maken met wifi, dit kan een simpele lamp zijn tot compleet beveiligingssysteem. We gaan graag met u in gesprek hoe we uw thuisnetwerk optimaal kunnen inzetten. 

Wat kost een
domotica systeem?

Wellicht heeft u al een aantal apparaten die gemakkelijk gekoppeld kunnen worden met uw thuisnetwerk. Van tientjeswerk voor kleine automatische handelingen tot een volledige ontzorging in huis met bijbehorende investering: alles is mogelijk. De investering die u doet voor een domotica systeem, verdient u in tijd ruimschoots terug. Updates worden automatisch gedaan waardoor vervanging of onderhoud nihil is. Het netwerk kan modulair en stapsgewijs worden uitgebreid.
Waarom een smart home?
U wilt comfortabel en veilig wonen. Slimme technologie levert u veel gemak op en kan kosten besparen. Wij adviseren graag en deskundig!
Contact
Jacob Reviusstraat 56
7461ZP Rijssen
+31 (0)6 23 930 186
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Ten Voorde Smarthome. Alle rechten voorbehouden. | Privacy verklaring
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.